Dani klastera 2014.
2014-11-26
     Domaćin V-e Balkansko-crnomorske konferencije "Dani klastera" bila je Trakijska razvojna agencija, koja je u partnerstvu sa Kucom klastera iz Niša realizovala susret privrednika u periodu od 30. do 31. oktobra u Tekirdagu (Turska). Cilj Konferencije bila je prezentacija modela uspešnog razvoja klastera kao nosiocima privrednog rasta u regionu.
 
 
Dani klastera 2014.
 
                   
    Preko 250 učesnika iz 17 zemalja (Turska, Srbija, Rumunija, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Danska, Nemačka, Austrija, Španija, Italija, BIH, Crna Gora, Albanija, Bugarska, Grčka i Mađarska) razmenili su svoje znanje i uskustvo u oblasti razvoja klastera. Svoj doprinos u stvaranju sinergije klastera u Balkansko-crnomorskom regionu pružili su i brojni stručnjaci, institucije i poslovne organizacije.
                                     
     Ovogodišnja Konferencija je ukazala na značaj transfera znanja i proizvodnih kapaciteta klastera u cilju bolje vidljivosti i osvajanja novih tržšta. A bilo je reči i o pogodnostima koje nude razvojni fondovi.
 

     Detaljniji pregled “Dana klastera 2014.” dostupan je na linku:

http://www.clusterhouse.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=773%3Adays-of-clusters-2014-report&catid=1%3Avesti&Itemid=13&lang=sr