Novi supersonični avion uskoro zamenjuje Concorde?
2016-03-22

   Kompanija "Lockheed Martin" iz Kalifornije radi na programu razvoja supersoničnog putničkog aviona, koji bi mogao da nasledi legendarni Concorde.

 

 

Dobri stari Concorde

 

 

    Preliminarni dizajn letelice nagoveštava efikasniji avionski sistem, koji bi se ispoljio kroz upotrebu “zelene energije” i postizanjem boljih performansi. A prilikom demonstracije prototipa aviona biće testirana napredna tehnologija (uključujući lake kompozitne materijale, kao i izmenjen oblik zakrilaca), koja bi doprinela redukovanju goriva i štetnih emisija.

 


Supersonični avion nove generacije u procesu razvoja

 

 

      Ukoliko bi projekat postao realnost, dosadašnje vrlo bučno probijanje zvučnog zida, koje je tipično za letove Concorde-a, bilo bi svedeno na skoro nečujni prasak.

 

     Jedan od rezultata generisanja visokosofisticirane tehnologije i znanja iz oblasti aerokosmonautike bio bi i prelazak velikih razdaljina u neverovatno kratkom vremenskom periodu. Bolje rečeno, primenom novog koncepta supersoničnih letova putovanja bi dobila potpuno novu dimenziju i u njima bi putnici više užvali.

 

    Američka Nacionalna administracija za aeronautiku i svemirska istraživanja - NASA je nedavno odobrila sredstva za izradu probnog modela superbrzog aviona u okviru prve serije “X-Planes”, kao deo novog desetogodisnjeg plana.

 

    U izjavi za svetske medije, administrator NASA-e Charlse Bolden je rekao da će nova generacija aviona biti brža, bezbednija i više ekološka.

 

   Tako se NASA pridružila jos jednom u nizu inženjerskih timova kompanija, koje su nedavno obavestile javnost da će uskoro lansirati komercijalne letove ove vrste.

 

     Inače, ovoj grupi projekata pripada izrada privatnog supersoničnog aviona “Antipode” sa 10 sedišta, koji bi leteo 24 puta brže od zvuka a 12 puta brže od Concorde-a. U tom slučaju, putnici bi iz Njujorka u London stigli za neverovatnih 11 minuta. Tu je i model aviona “Spike-512” sa kapacitetom 12-18 sedišta, koji bi za tri sata preleteo rutu Njujork-London pri brzini od oko 2000km/h.

 

 

Ambiciozni projekat izgradnje superbrzog aviona “Antipode”

 

 

    Međutim, Evropa nije odustala od supersoničnog aviona nove generacije, koji bi bio primenjen u komercijalnom vazdušnom saobraćaju. O tome svedoči zajednički projekat kompanije “Airbus” i kompanije “Aerion Corporation” iz Nevade.

 

     Da li je na vidiku nova revolucija u vazduhoplovstvu, ostaje nam da sačekamo još neko vreme.