Završeno 59. Padobransko prvenstvo Srbije
2013-07-18

      Padobransko prvenstvo Srbije u klasičnim disciplinama održano je na sportskom aerodromu "Čenej" kod Novog Sada u periodu od 10. do 14. jula. Tako je za samo pet dana naša zemlja dobila nove šampione u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su briljirali umećem i postignutim rezultatima.

 

 

 


     U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mesto je osvojio Slobodan Terzić iz Padobranskog kluba "Grifon" iz Beograda. Drugoplasirani je Miroljub Janićijević iz padobranske ekipe Vojske Srbije "Nebeske vidre, dok je treće mesto zauzeo Slobodan Marković iz PK "Grifon".


    Miroljub Janićijevic je bio najbolji u skokovima na cilj. Drugo mesto je pripalo Aleksandru Cvetkoviću iz Aerokluba “Smederevo”a treće Slobodanu Terziću iz PK "Grifon".

 

 

 


    U figurativnim skokovima je dominirao Ljubiša Naumović iz AK "Naša krila" iz Paraćina, drugi je bio Slobodan Terzić a trećerangirani Slobodan Marković.


    Najbolja ekipa ovogodišnjeg Prvenstva je PK "Grifon, ispred drugoplasiranog ekipe PEVS "Nebeske vidre" i trećeplasirane AK "Naša krila".

 

 

 


    U disciplini četiri figure u slobodnom padu, najbolji plasman je ostvario tim PK "Grifon". Drugo mesto je zauzeo PEVS "Nebeske vidre", a treće mesto je pripalo timu AK "Naša krila" iz Paraćina.


   U junijorskoj konkurenciji, prva tri mesta otišla su padobrancima iz Rusije: Vjačeslavu Packolinu, Kseniji Trofimovoj i Andreju Izimetovu.


   U konkurenciji žena, prvo mesto je osvojila Radmila Đurić (Nebeske vidre), drugo mesto Svetlana Simić (Naša krila), a treće Ana Marija Grubac - padobranka iz Crne Gore.  


   Na prvenstvu, koje je su organizovali Vazduhoplovni savez Srbije i Padobranski klub "Grifon",  učestvovao je 21 takmičar iz Srbije, dok se grupa padobranaca iz Crne Gore, Bugarske i Rusije takmičila u okviru Otvorenog padobranskog prvenstva, koje se istovremeno održavalo.


    Sledeći izazov koji očekuje šest srpskih reprezentativaca jeste Evropsko padobransko prvenstvo u klasičnim dsiplinama, koje se održava od 23. do 26. avgusta u Rusiji.