PARTNERI
Vojvodina Metal Cluster
 

      Vojvodina Metal Cluster  - VMC je udruženje preduzeća koje ima cilj jačanje razvoja oblasti metalskog sektora. Nastao kao Projekat koji je finansijski podržala Vlada AP Vojvodine i Evropska Unija kroz Regionalni društveno-ekonomski program razvoja 2 – RDEPR2.

     VMC okuplja veliki broj preduzeća iz metalskog kompleksa koji se bave obradom metala, izradom metalnih proizvoda i izrade elektronike u mašinstvu. Podrška koju pruža članovima ogleda se, pre svega, u povećanju konkurentnosti i transferu tehnologija.
   
      Više informacija možete pogledati na www.vmc.rs


Partnerstvo između UVIS-a i VMC-a


     Ciljevi partnerstva su jačanje industrijske saradnje, unapređenje konkurentnosti privrede, jačanje kapaciteta i koncentracija privrednih subjekata u metalskom kompleksu, kreiranje zajedničkih razvojnih projekata, promocija ekonomskih i administativnih kapaciteta u zemlji i inostrantsvu, usklađivanje programa projekata i aktivnosti u oblasti lokalnog i regionalnog razvoja i promocija evropskih vrednosti i ideja.

 


Automobilski klaster Srbije – AC Serbia
 
   Automobilski klaster Srbije - AC Serbia je mreža kompanija i organizacija koje zajedničkim kapacitetima obezbeđuju usluge u automobilskom sektoru. Rad klastera su podržale Vlada Republike Srbije, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Regionalni društveno-ekonomski program razvoja (EU - RDEDP2), Organizacija Ujedinjenihn nacija za industrijski razvoj (UNIDO) i Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID).
 
  
      AC Serbia okuplja proizvodjače automobilskih delova i opreme kao i potporne institucije čijim međusobnim delovanjem doprinose konkurentnosti svojih proizvoda, jačanju transfera tehnologija i uključivanje u međunarodne procese proizvodnje automobila.
 
      Više informacija možete pogledati na www.acserbia.org.rs .
      
                                                             
Partnerstvo između UVIS-a i AC Serbia

    
   Ciljevi partnerstva su unapređenje kvaliteta proizvoda, bolja povezanost između kompanija oba industrijska sektora, jačanje konkurentnosti, promocija proizvodnih kapaciteta u zemlji i inostranstvu, zajedničko učešce u razvojnim projektima.