“Otvoreni dan” na Lađevcima
2013-05-14
     Akcija "Otvoreni dan" čiji je cilj promovisanje vazduhoplovstva održana je 11. maja na aerodromu "Lađevci" kod Kraljeva. Manifestaciju je organizovala 98. Vazduhoplovna brigada predstavivši na atraktivan način vazduhoplove i letačke sposobnosti posade u svom sastavu.
 
 
 
Borbeni letovi na helikpterima “Gama”
 
 
     Program je započet borbenim letovima koji su izvedeni na helikopteru "Gazela" i avionima tipa "Orao". Zatim je usledila demonstarcija leta na četiri "Gama" helikoptera. Manifestaciju je zatvorio potkupovnik Dejan Vasiljević maestralnim letom na dvosedu "Orla".
 
 
Dvosedni “Orlovi” u letu
 
 
    Nakon završetka manifestacije, usledio je promotivni let za koji je vladalo ogromno interesovanje, posebno kod mlađe publike.
 
 
Avioni “Supergaleb G-4”
 
 

     U okviru tradicionalnog Otvorenog dana organizovana je i izložba vojne tehnike 98. Vazduhoplovne brigade i 2. Brigade Kopnene vojske. Posetioci su mogli da vide avione “Supergaleb G-4” i “Orao”, helikopter “Gama”, protivavionski top “Bofors”, tenk “M-84”, borbeno vozilo pešadije, samohodnu haubicu 122mm, kao i naoružanje i opremu izviđačkih jedinica.